Entreprenadjuridik

 

Block: II (III)
Fortbildning: ÄTA-arbeten och hinder: Hur ska jag agera när projektet är igång?
Datum: Tisdagen den 7 september
Tid: Kl 8.30 - 11.30
Plats: Teams eller Zoom
Föredragshållare: Advokat Magnus Vidänge från MV Advokat
Inbjudan: Separat inbjudan distribueras via e-post


Denna fortutbildning för företagsledare är ett led i processen att vidmakthålla företagets auktorisation Säkert undertak. För dig som under 2021 inte har genomgått en fortutbildning för företagsledare, och är ett auktoriserat Säkert undertaksföretag, är denna kurs i Entreprenadjuridik att räkna som en obligatorisk fortutbildning. Den består av tre block och är öppen för medlemsföretag och dess medarbetare.

Undertaksföretagen erbjuder sina medlemmar samtliga tre block utan kostnad. Antalet platser är begränsade, så först till kvarn gäller. Vid hög efterfrågan kan antalet deltagare per företag komma att begränsas. Säkert undertaksföretag ges i sådana fall förtur.

 

Advokat Magnus Vidänge, MV AdvokatOm föredragshållaren

Magnus Vidänge är advokat och har under närmare tjugo års tid arbetat med entreprenadjuridiska frågor och offentlig upphandling. Han har en bakgrund på Byggföretagen och som bolagsjurist på byggföretag.

Magnus biträder framför allt entreprenörer i allt från avtalsgranskning och kontraktsförhandlingar till löpande rådgivning under pågående projekt och tvister i domstol.

Mer information om Magnus hittar du på www.vidange.se.

 

Tips!

Allmänna bestämmelser och andra standardavtalSom deltagare på kursen rekommenderar vi att du införskaffar den gula boken med de olika standardavtalen inför kurstillfällena. Varje medlemsföretag bör ha åtminstone ett exemplar av boken, som är en god investering. Boken finns att köpa på Byggtjänst:

=> Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt

 

Fortutbildningen i entreprenadjuridik består av följande tre block:

Block I, 26/8: Kalkylreglerna: Vad ingår i kontraktsarbetena?

Block II, 7/9: ÄTA-arbeten och hinder: Hur ska jag agera när projektet är igång?

Block III, 29/9: Ansvar, eftermarknad och besiktning: Vad har jag för rättigheter och skyldigheter efter slutbesiktningen?

 

 

Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Logga in dig här.

Vidare läsning

Upp en nivå