Den 14 oktober hölls en lärarledd montörsutbildning på distans. Det var sammanlagt nio deltagare som följde de två utbildarna på Zoom och fick en grundlig utbildning i undertak - alltifrån dess egenskaper, funktioner och estetik till hur god kvalitet skapas och vad som är bra montage.

Utbildningen leddes av Lotta Landén, Landén + Krantz Arkitekter AB, och Stefan Andersson, Saber AB. Via Zoom kunde deltagarna dela ljud, använda webbkamera och se lärarnas ppt-presentation samtidigt som de var med i bild. Nästan alla deltagare deltog via kamera, vilket bidrog till en bra team-känsla. Ett sällskap satt samlat i ett konferensrum, liksom utbildarna, medan de övriga använde mobil eller dator.

Montörsutbildningen bestod av fyra block och ett kunskapsprov.

Efter en introduktion drog utbildningen igång. Deltagarna fick lära sig mycket om undertakets funktioner, akustik och ljudisolering, ljuseffektivitet, brandsäkerhet, miljöpåverkan, estetik, undertakets delar, rengörbarhet och klimatpåverkan, hur god kvalitet skapas och vad som är bra montage. Dagen avslutades med ett kunskapstest, där var och en fyllde i ett digitalt prov, som kommer att rättas i efterhand. När samtliga hade sänt in sina svar gick Lotta och Stefan igenom de rätta svaren.

Diplom sänds ut i efterhand till de som fick godkänt resultat på provet.

Lotta och Stefan tyckte att det fungerade bra och uppskattade responsen och engagemanget från deltagarna.Alla bilder i reportaget: Lotta Landén

Vidare läsning

Upp en nivå