Entreprenadjuridik

 

Fortbildning Tidplaner, avtalsdokument och vitesförläggande (entreprenadjuridik)
Datum: Måndagen den 9 maj
Tid: Kl 10.00 - 11.00
Plats: Teams
Föredragshållare: Advokat Magnus Vidänge från MV Advokat
Kostnad: Avgiftsfri för medlemsföretag


Denna fortbildning för företagsledare hölls på föreningens årsmöte. Den körs nu i repris för de som inte hade möjlighet att närvara.

Fortbildningarna som föreningen erbjuder sina medlemsföretag är ett led i processen att vidareutveckla kompetensen inom undertaksbranschen. För att vidmakthålla auktorisationen är denna fortbildning obligatorisk för de Säkert undertaksföretag som under 2021 eller 2022 inte genomgått någon fortbildning för företagsledare. Den är öppen för samtliga medlemsföretag och dess medarbetare oavsett om man är auktoriserad eller inte.

Undertaksföretagen erbjuder sina medlemmar denna fortbildning utan kostnad. Antalet platser är begränsade, så först till kvarn gäller. Vid hög efterfrågan kan antalet deltagare per företag komma att begränsas. Säkert undertaksföretag ges i sådana fall förtur.

 

Advokat Magnus Vidänge, MV AdvokatOm föredragshållaren

Magnus Vidänge är advokat och har under närmare tjugo års tid arbetat med entreprenadjuridiska frågor och offentlig upphandling. Han har en bakgrund på Byggföretagen och som bolagsjurist på byggföretag.

Magnus biträder framför allt entreprenörer i allt från avtalsgranskning och kontraktsförhandlingar till löpande rådgivning under pågående projekt och tvister i domstol.

Mer information om Magnus hittar du på www.vidange.se.

 

Tips!

Allmänna bestämmelser och andra standardavtalSom deltagare på kursen rekommenderar vi att du införskaffar den gula boken med de olika standardavtalen inför kurstillfällena. Varje medlemsföretag bör ha åtminstone ett exemplar av boken, som är en god investering. Boken finns att köpa på Byggtjänst:

=> Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt

 

 

Våra medlemsföretag har erbjudits nedan fortbildningspass i entreprenadjuridik sedan tidigare:

18/3-22: Tidplaner, avtalsdokument och vitesföreläggande

16/11-21: Onormala prisökningar

29/9-21, block III: Ansvar, eftermarknad och besiktning: Vad har jag för rättigheter och skyldigheter efter slutbesiktningen?

7/9-21, block II: ÄTA-arbeten och hinder: Hur ska jag agera när projektet är igång?

26/8-21, block I: Kalkylreglerna: Vad ingår i kontraktsarbetena?

18/3-21: Introduktion

 

Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Logga in dig här.

Vidare läsning

Upp en nivå