Entreprenadjuridik

 

Fortbildning Index i anbud
Datum: Tisdagen den 14 februari 2023
Tid: Kl 8.00 - 8.30
Plats: Teams
Föredragshållare: Advokat Magnus Vidänge från MV Advokat
Kostnad:: Avgiftsfri för medlemsföretag
Sista dag för anmälan: Anmälan stänger tisdagen den 7 februari 2023


En orolig tid med skenande materialpriser innebär att det kan vara svårt att lämna anbud på fast pris. Man är bunden av sitt anbud och kontraktssumman i kontraktet, men vad händer om materialpriserna ökar? Kan det vara ett alternativ att indexreglera kontraktssumman? Hur gör man då?

  • Vilka index finns det? 
  • Hur tillämpas entreprenadindex?

UTF bjuder in till en kortare genomgång med fokus på index – för att ge en uppfattning om vad index är för något och hur det tillämpas.

 

- - -

 

Fortbildningarna som föreningen erbjuder sina medlemsföretag är ett led i processen att vidareutveckla kompetensen inom undertaksbranschen. Den är öppen för samtliga medlemsföretag och dess medarbetare oavsett om man är auktoriserad eller inte.

Undertaksföretagen erbjuder sina medlemmar denna fortbildning utan kostnad. Antalet platser är begränsade, så först till kvarn gäller. Vid hög efterfrågan kan antalet deltagare per företag komma att begränsas. 

 

Advokat Magnus Vidänge, MV AdvokatOm föredragshållaren

Magnus Vidänge är advokat och har under närmare tjugo års tid arbetat med entreprenadjuridiska frågor och offentlig upphandling. Han har en bakgrund på Byggföretagen och som bolagsjurist på byggföretag.

Magnus biträder framför allt entreprenörer i allt från avtalsgranskning och kontraktsförhandlingar till löpande rådgivning under pågående projekt och tvister i domstol. Han är även ramavtalspartner till Undertaksföreningen i entreprenadjuridiska frågeställningar.

Mer information om Magnus hittar du på www.vidange.se.

 

Tips!

Allmänna bestämmelser och andra standardavtalMagnus Vidänge rekommenderar denna gula bok med de olika standardavtalen. Varje medlemsföretag bör ha åtminstone ett exemplar av boken, som är en god investering. Boken finns att köpa på Byggtjänst:

=> Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt

 

 

Våra medlemsföretag har tidigare erbjudits nedan fortbildningspass i entreprenadjuridik:

Se sidan Fortbildning

 

- - -

 

OBS! Anmälan stänger den 7 februari 2023.

Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Logga in dig här.

Vidare läsning

Upp en nivå